lauantai 31. elokuuta 2013

Mennään unelmoimaan mummolaan

Heipä hei!

Jo pidemmän aikaa sitten olin anoppini kanssa käymässä Askartelupuoti Mulperissa. Itse tietysti haalin kaikenlaista, mutta anoppini bongasi hyllystä ovikoristepohjia. Mallikin oli valmiina vieressä, joten asia oli sillä selvä; miniä saa askarrella anopille hienon ovikoristeen. Kesä meni, enkä ollut saanut kuin maalattua kaksi pohjaa. (Kolmas vielä odottaa tyhjänä maalia ja muuta koristetta.) Monesti neuvoteltiin, mikä teksti olisi koristeeseen mieluinen tai mitä muuta siihen laitettaisiin. Neuvottelujen lopputulos tuntui olevan aina sama, kyllä sinä jotain keksit-tyyppinen.. No, nyt muutama päivä sitten istuin askartelupöytäni ääressä noita maalattuja pohjia tuijottaen. Halusin kovasti saada ovikoristeen vihdoin tehtyä ja vietyä anopille. Koska pää raksutti tyhjää, päätin tehdä ensin itselleni. Ehkä saisin sitä kautta enemmän ideaa anopinkin ovikoristeeseen.

Pohjalle päätyi, mitäpä muuta, kuin tämän hetken suuri rakkauteni: ruususervetti. Lisäksi laitoin vähän pitsiä ja tietenkin perhosia. Omaan kylttiin halusin jonkin kivan tekstin myös, ja aikani lilapohjaista ruusu/perhosihanuutta töllöteltyäni päädyin tekstiin Dreaming. Kirjamet stanssasin ja koristelin, itselle vielä todella uudella materiaalilla, Glossylla. Iso perhonen on myös stanssattu, päällystetty Glossylla ja hileillä ja viimeistelty tarratimanteilla. Pienet on leikattu Martha Stewartin leikkurilla ja väritelty musteella ja maalilla. Niissä myös loppusilauksena tarrahelmi. Ruusut ja muut alakulmassa ovat valmiita tuotteita.

Anopin ovikoristeesta tuli loppujen lopuksi lähes identtinen. Pohjana on vain lilan sijaan vihreä ja tekstiksi tuli mummola.

Molemmista löysin pikkuvirheitä, joista tulin ensin hulluksi. Olisin halunnut suoristaa tuon ja siirtää tätä ja... Mutta sitten ajattelin, että nämä ovat käsintehtyjä uniikkikappaleita, eikä niiden tarvitse olla tehtaassa robotin tekemää liukuhihnatavaraa. Joten annoin pienet heitot ja virheet itselleni anteeksi. Tällaiset niistä tuli ja on myönnettävä, että olen aika ylpeä itsestäni, ne on hienot. Kiitos kun poikkesit taas kurkkaamassa. Yritän pian kertoa lasimaalailusta ja kaikesta mitä opin tänään kurssilla. Palaillaan taas!

 Psst.. Muista jättää pieni kommentti käynnistäsi. Palaute on aina ihanaa. =0)4 kommenttia:

 1. Täällä kurkkimassa! :) Näitä on hauska aina lukea ja ihastella vaikka teksti onkin melko hepreaa noiden askartelutermien osalta. Olet hurjan taitava! Tuli mieleen, että voisitko sä auttaa tämmöstä tumpeloa ymmärtämään paremmin noita työvaiheita ja ottaa sellasia vaihekuvia seuraavasta projektistasi? :) Auttaisi asiaan vihkiytymätöntäkin pääsemään kärryille siitä että mitä kaikkea oot oikein osannut tehdä ja mistä se lopputulos on kaiken kaikkiaan muodostunut. Ois tosi mielenkiintoista nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Ja kiva tietää, että käyt täällä kurkkimassa =0). Oon sitä monesti miettinyt, että ootko käynyt. =0)

   Mä voin yrittää tehdä sellaisen vaihejutun seuraavaksi. Mutta en sit oo takuuvarma, että teen kaiken niinkuin pitäisi. Teen vaan niinkuin itestä tuntuu =0).

   Poista
 2. Hahaa, olen haastanut sinut :) http://kollinlinna.blogspot.fi/2013/09/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käääk! Kävin kurkkaamassa ja tartun minunkin ensimmäiseen haasteeseen kun sopiva kolo löytyy. =0) Kiitos!

   Poista