torstai 5. syyskuuta 2013

Koruja kutistemuovista

Heipsan!

Kutistemuovi on minulle vielä todella uusi tuttavuus. Olen kokeillut sitä vasta pari kertaa ja tunteet sen kanssa työskentelystä ovat vieneet laidasta laitaan. Toisella kerralla onnistun ja toisella kerralla taas todellakaan en onnistu.. Kutistemuovi on siis vähän kuin piirtoheitinkalvoa, mutta sen ominaisuutena on, että kun sitä kuumentaa, se kutistuu. Kalvoa saa ainakin läpinäkyvänä, huurteisena, valkoisena ja mustana.

Tänään sain idean valmistaa itselleni korvakorut kutistemuovista, käyttämällä uutta, todella isoa perhosleimasinta. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Tämä kokeilu tulee nyt vaihe vaiheelta, kun sitä oli multa pyydetty. Korostan sitten, että en ole millään lailla ammattilainen tai taituri, voi olla ja onkin hyvin todennäköistä, että teen jotain ihan väärin, joten korjata ja neuvoa saa ehdottomasti ja muutenkin vinkata, jos jotain ihan typeryyksiä näkee tai tietää paremmin toimivia kikkoja tai ihan mitä vaan. =0)

Elikkäs:

Perhoskorvikset kutistemuovista:

Ensin leimasin perhoset kutistemuovikalvolle. Tässä tulee jo esiin eka "moka". Olisi pitänyt käyttää StazOn-mustetta.. Nooh.. =0)

 
 Seuraavaksi väritin leimakuvat. Itse käytin tusseja, mutta kuvat voi värittää myös esim. puuväreillä tai liiduilla. Värit voimistuvat kutistuksen aikana.

 
 Sitten leikkasin kuvat suunnilleen ääriviivoja myöten. Kutistemuovia voi myös esim. stanssata, itse olen tehnyt koristeita esimerkiksi perhosstansseilla.

 
 Sitten tein reiän korvakorun koukkua varten. Tässäkin kohtaa pitää muistaa, että myös reikä pienenee kuumennuksen aikana, eli on tärkeää varmistaa, että se on riittävän suuri.

 
 Sitten päästään kuumennusvaiheeseen. Itse käytin tällä kertaa kuumailmapuhallinta. Työt voi kuumentaa myös uunissa. Apuna käytin saksia, joilla pidin perhosta paikallaan kuumennuksen aikana, sekä akryylipalikkaa, jonka avulla suoristin perhosen kuumennuksen lopuksi. Alla minulla on uunipelti.

 
Tässä kuva ensimmäisestä valmiista perhosesta. Sitten vain kuumentamaan toista. =0)

 
Ja kas kas, sille käy, taas, jälleen kerran, näin. Eli se menee käppyrään, mutta ei suostu siitä oikenemaan, ei vaikka mitä sille yritän hellävaroen tehdä. Siinä meni toinen korvis. Vaikuttaako tässä se, kuumentaa muovin uunissa vai kuumailmapuhaltimella tai millä tätä voisi estää? Harmitti niin vietävästi. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että korvakoruja ei tällä kertaa valmistunut.

 
Lisäsin vielä perhoseen vähän bling blingiä eli timantteja Glossy accentsilla.

 
Ja tässä valmis perhonen, joka päätyi ainakin ensihätään kaulakoruksi. Huomenna pääsen vähän kauppaan katsomaan, josko muutan tämän sitten vaikka avaimenperäksi, mene ja tiedä.

 

Tämmöistä täällä tänään. Mielessä on vaikka ja mitä, ja se lasimaalauspostaus nyt antaa vielä odottaa itseään.. Mutta kyllä se tulee. =0) Jätähän vinkkejä aloittelevalle kutistemuoveilijalle!! Ihanaa loppuviikkoa Sinulle!! <3

2 kommenttia:

 1. Toi kutistemuovi perhonen on tosi ihana. Mulle on ton muovin käytö jääny tosi vähäseks kerra oon tainnu kokeilla. Tollasia perhosia vois hyödyntää kaikenlaisissa koristeluissaki,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ainakin vielä tuore, mutta myös tosi räiskyvä viha-rakkaussuhde tähän kutistemuoviin. Mielessä on paljon kivoja juttuja, mitä haluisin siitä tehdä, mutta lopputulos on vaan musta jotenkin kehno. Kaipa harjoitus tekisi mestarin tässäkin lajissa, kun usko itseen vain riittäisi. =0)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista