tiistai 29. lokakuuta 2013

Peilitaulu

Heippa kaikille

ja tervetuloa uusi lukijakin joukkoon!

Nyt luvassa lupaamani postaus peilitaulusta. Lasinmaalaus jää yhä vain edelleen pöytälaatikkoon..=0)

Olin tekemässä tästä lahjaa mammalleni, mutta en vain ollut tyytyväinen siihen mitä tein ja niin taulu jäi sitten minulle kotiin ja mamma sai koristellun rasian. Taulun tarina tulee tässä:

Lähtökohtana oli siis Ikeasta ostettu peilitaulu, tällainen valkoinen:


Työstin sitä aika kauan. Decoupage-tekniikalla liimasin(mikähän on oikea termi?)ensin servetin koko valkoiselle pinnalle. Se oli odotetusti vaikeaa, sillä servetti vaelsi koko ajan, riippuen mihin suuntaan levitin lakkaa. Sitten stanssasin ja värittelin koristeita, liimailin ruusuja ja helminauhaa... Enkä tajunnut ottaa ainuttakaan kuvaa.. No, alla olevista kuvista näkyy hieman tekemiäni koristeita, sekä käyttämäni servetti. Alleviivaisin tässä kohtaa, että olen itse rauhallisten värimaailmojen ystävä, mutta ajattelin sitkeästi mammani olevan räiskyvä väreistä pitävä..
Vasempaan ylänurkkaan olin vielä liimannut alaspäin kiemurtelevasti ruusuja, lehtiä ja helminauhaa. Katsoin ja katsoin taulua ja en vain tykännyt siitä. Se oli aivan liian räikeä. Mielessäni kävi jo lakkaamisvaiheessa, että levittäisin servetin päälle himmeän kerroksen uutta tuttavuuttani gessoa tai valkoista maalia, mutta en sitä tehnyt. Aikani taulua katseltuani, päätin ottaa riskin ja levittää tuputtamalla ohuen gessokerroksen. Alkuun näytti ihan hyvältä, mutta pikkuhiljaa kaikki rypyt servetistä alkoivat näkyä niin hyvin, etten enää pystynyt katsomaan taulua ollenkaan. Irrottelin varovasti kartonkikoristeet ja annoin palaa. Suihkutin taululle rajattomasti uusia mistejäni, Rangerin Dylusioneja. Sävyistä tuli hirmu tummat. Käytin myös muutamaa maskia joiden läpi levitin kauniisti kimaltelevaa pastaa, tai miksi sitä nyt sitten kutsutaankin, termit vielä vähän hukassa, enkä pääse nyt purkin kyljestä tarkastamaan.. Päälimmäiseksi suihkutin helmiäiskimalletta. Liimasin vielä aiemmin tekemäni tölkkiperhosen alakulmaan. Viimeisessä kuvassa samanlainen perhonen myös ennen tauluun päätymistään olevassa asussaan.
Kuten kuvista näkyy.. Pinta ei tosiaan ole tasainen, vaikka siinä nyt onkin enemmän jo gessoakin päällä, ennen mistejä. Maskilla tehdyt kuvat tein molemmat kahdesti, kun en ollut ensimmäiseen tyytyväinen. Pasta imi kaiken värin itseensä, eikä siis jäänyt kauniiksi helmiäisen sateenkaaren kiiltäväksi. Lisäksi taulu muuttaa alati värimaailmaansa, sillä nuo suihkeethan ovat vesiliukoisia. Onko jotain kikkaa, miten jäljen saisi pysyväksi? Niin ja yksi kuva on sinnikkäästi väärinpäin, kääntöyrityksistäni huolimatta..

Taulu ei ehkä saa huonoissa kuvissa oikeutta, livenä olen siitä melkein jopa ylpeä. Tällainen siis tällä kertaa. Anna rohkeasti palautetta ja vinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti